Julia Dake

Julia Dake (1951) is een veelzijdig kunstenaar.
De talenten voor kunst zitten in de genen van haar familie. Haar overgrootvader C.L. Dake was
professor aan de Rijksacademie in Amsterdam, etser en kunstrecensent.
Haar grootvader, ook een C.L. Dake, was een impressionistisch schilder in Indonesië.

Julia’s eigen talenten openbaarden zich in diverse kunstdisciplines. Behalve de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen studeerde ze cello, klassiek ballet en speelde ze toneel
.

Julia Dake maakte deel uit van de eerste opleiding aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Die klassieke opleiding rondde ze af in 2011. 

"Ik schilder graag gelaagd” vertelt Julia. “Met verdunde acrylverf zet ik in de eerste laag de compositie op het paneel of doek, dat ik al behandeld heb met een gekleurde ondergrond. 
De gelaagdheid zorgt ervoor dat het schilderij diepte heeft om erin te kunnen verdwalen. Daarna ga ik met verdunde olieverf aan de slag. Ik werk met een beperkt palet en probeer daarbij de sfeer te vangen die ik voor ogen heb: lichtinval, compositie, spanning. Ik moet ook zelf in een bepaalde gemoedstoestand zijn om de sfeer die ik wil weergeven, te pakken te krijgen. Muziek en beweging zijn een medium die mij daar in ondersteunt. Romantiek en poëzie weergeven in een schilderij, dat is mijn doel, maar ik vind het essentieel dat kijkers bij mijn werk zelf hun eigen gedachten kunnen invullen.”

NEEM CONTACT OP

 
 
 
 

CONTACTGEGEVENS


Wil je meer weten over mijn werk en schilderijen, stuur mij dan een bericht via het contactformulier.